Een overzicht van de disciplines

Beachkite

Vooraleer je op het water gaat bij het kitesurfen, dien je eerst je vlieger of kite te kunnen besturen. Met een beachkite die kleiner en veiliger is dan een gewone kite, leer je dit aan op het strand. Als je wat meer uitdaging wil kan je natuurlijk voor een grotere kite kiezen die veel krachtiger is.

Duiken

Duiken is een sport waarbij je voor een langere tijd onderwater gaat om te genieten van de schitterende onderwaterwereld. Ons lichaam is echter niet gemaakt om in een omgeving te zijn waar geen zuurstof is. Bij duiken maak je gebruik van duikapparatuur om te kunnen ademen, zien en voortbewegen. Het zweven onder water geeft je een gevoel van vrijheid.

Golfsurfen

Golfsurfen, de puurste vorm van surfen. Bij deze sport zullen je evenwichts- vaardigheden stevig op de proef worden gesteld. Jij en je surfplank nemen het op tegen de zee met haar golven. Liggend en al peddelend op je plank tracht je recht te springen om je dan door de kracht van de golf te laten voortstuwen op het water richting strand en overwinning.

Je bent 10 jaar of ouder en je bent een durfal die graag de kracht van moeder natuur onder zijn/haar voeten wil voelen en één wil worden met de zee.

Kajak

Kajakken is een peddelsport waarbij je jezelf voortstuwt in een boot genaamd ‘de kajak’. Hiervoor gebruik je een peddel met aan elke kant een peddelblad. Door het afwisselend links en rechts peddelen kom je in een ritme terecht die je kajak vlot door het water laat snijden en je voldoende tijd heeft om je te laten genieten van de wateromgeving.

Kitesurfen

Een kite is een vlieger. Iedereen heeft al wel eens gevliegerd op het strand. Welnu, kitesurfen is ook vliegeren, maar dan wel de extremere versie en met een kleine surfplank onder je voeten.

De trekkracht van de vlieger is zo groot dat hij je met gemak uit het sop kan tillen en je met een hevige vaart over het water sleurt terwijl je op je plank staat.
Sterke beren en madammen met ballen zijn de geschikte individuen voor deze sport. Minimum leeftijd: 14 jaar.

Onderwaterhockey

Zoals de naam het zelf zegt, wordt deze vorm van hockey onderwater gespeeld. De bedoeling is om de ‘puck’ (vergelijkbaar met de bal in voetbal) in het doel van de tegenstander te krijgen. Er zijn weinig teamsporten die onderwater gespeeld worden. Het is dan ook een unieke ervaring en plezier gegarandeerd.

Reddend zwemmen

Bij deze sport leer je verschillende reddingstechnieken die kunnen gebruikt worden wanneer een persoon in het water in nood is. De sport is dus niet alleen actief maar ook educatief.

Roeien

Roeien is een peddelsport waarbij je door middel van twee peddels genaamd roeiriemen je roeiboot vooruit trekt.  In tegenstelling tot kajakken en kanovaren zit je omgekeerd in je boot. Het vergt heel wat coördinatie om snel vooruit te gaan. Dit maakt deze sport leuk en uitdagend.

Stand Up Paddle SUP

Stand up paddle kan gezien worden als een mengeling van golfsurf en kajak. In tegenstelling tot de zittende houding bij kajak, sta je recht op een grote surfplank en krijg je een lange paddle die je gaat gebruiken om je voort te stuwen..

Suppen of Stand Up Paddlen is een vrij nieuwe sport die enorm aan populariteit toeneemt. Enerzijds doordat het heel toegankelijk is aangezien het stand up paddlen kan beoefend worden vanaf 9 jaar oud. En anderzijds doordat je deze watersport zowel op minigolfjes op vlakwater als in het woeste zoutwater van de zee kan uitproberen.
Wil je proeven van deze opkomende, innovatieve en bruisende sport, schrijf je dan als de bliksem in.

Waterski of wakeboard - boot

Met twee ski's, op één ski, op een wakeboard of liever op een kneeboard? Keuzemogelijkheden zat als je gaat waterskiën of wakeboarden achter de boot. Onze clubs zullen je stap voor stap begeleiden zodat je snel kan genieten van het glijden over het water. En wie weet ga je wel je eerste sprongetje over de hekgolven wagen ... Tot op het water!

Waterski of wakeboard - cablepark

Als beginneling in een cablepark start je vaak een eerste rondje met een kneeboard, dan leer je het principe van de kabel al wat kennen. Maar al snel kan je de overstap maken naar een wakeboard of ski's. De pro's kunnen natuurlijk hun hart ophalen op de vele obstakels.

Windsurfen

Wind, water, een surfplank en een zeil. Naast een grote portie durf en doorzettingsvermogen zijn dit de ingrediënten om elke waterrat van een nieuwe uitdaging te voorzien, namelijk het windsurfen. Door middel van de wind die in het zeil blaast, zal je plank over het wateroppervlak vliegen. Geschikt voor elke waterrat vanaf 9 jaar.

Zeilen - Catamaran

Neem 2 grote kajakken, verbind deze aan elkaar met 2 staven en een net tussenin, sluit er een mast met een zeil op aan, et voila, catamaran zeilen is geboren. In een catamaran is plaats voor 2 personen, breng dus gerust je vriend of vriendin mee. Bij deze zeildiscipline staan snelheid, avontuur en teamwork centraal.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar, dan neem je plaats in een catsy. Heb je al wat zeilervaring of ben je ouder dan 15 dan staat een grotere versie voor je klaar. Schrijf je in en er zal ongetwijfeld een aangename dag op je staan te wachten.

Zeilen - Catsy

Neem 2 grote kajakken, verbind deze aan elkaar met 2 staven en een net tussenin, sluit er een mast met een zeil op aan, et voila, catamaran zeilen is geboren. In een catamaran is plaats voor 2 personen, breng dus gerust je vriend of vriendin mee. Bij deze zeildiscipline staan snelheid, avontuur en teamwork centraal.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar, dan neem je plaats in een catsy. Heb je al wat zeilervaring of ben je ouder dan 15 dan staat een grotere versie voor je klaar. Schrijf je in en er zal ongetwijfeld een aangename dag op je staan te wachten.

Zeilen - Eénmansboot

Schip ahoi matroos! Ben je iemand die graag het roer in eigen handen neemt, dan is zeilen met een 1-mansboot de geknipte sport voor jou. Jij en je boot gaan samen de wind en het water tegemoet.

Aangezien je alleen zit, beslis je zelf welke richting je uitgaat. Wil je de kneepjes van het zeilen onder de knie krijgen en ben je ouder dan 14 jaar of groter dan 1m60, of weeg je meer dan 50 kg, schrijf je dan in en word kapitein van je eigen boot.

Zeilen - Meermansboot

Streef jij de gedachte na van "met 2 is beter dan alleen" dan kies jij best voor te zeilen met een meermansboot. Je gaat samen met 1 of meerdere personen aan boord en met de wind in de zeilen zal je met z'n allen het water trachten te trotseren.

Vanaf de leeftijd van 14 kan je overstappen naar deze iets grotere boten. Maak je maar klaar voor een 3-uur durende portie plezier!

Zeilen - Optimist

De optimist is de populairste en meest frequente jeugdboot die je aantreft wanneer je leert zeilen. De boot en het zeil zijn niet zo groot en er is plaats voor 1 persoon (1-mansboot). Kortom, het ideale vaartuig om van jou iets bij te leren over het zeilen en je tot een volwaardige scheepsmaat op te leiden.

Je moet wel tussen de 8-14 jaar oud zijn. Ben je groter dan 1m60 en weeg je meer dan 50 kg, dan kan je beter terecht in een grotere 1-mansboot of met 2 in de meermansboot. Denk jij dat je een echte piraat van de vlakke wateren bent, vul het inschrijvingsformulier op de site dan snel in.

Zeilen - Patin à Vela

De 'Patin' is een reeks van sportcatamarans ontwikkeld in Spanje in het begin van de jaren 1940. Hij wordt 'Patin de vela' of 'Patin catalán' genoemd in het Spaans, of 'Patí de vela' of 'Patí català' in het Catellaans. Zeer speciaal in het concept is de manier van sturen. Deze zeilboot is heel minimalistisch en bevat bv. geen roer. 

Zeilen - Zeezeilen met kieljachten

Vanuit de kustjachthavens ga je de zee op met comfortabele maar ook sportieve zeilboten. Geen bestemming is te ver en naast de zeiltechniek is er plaats voor zeiltheorie en reglementen.

Zeilwagenrijden

Het zeilwagenrijden, ook wel strandzeilen genoemd, is een sport voor mensen die van snelheid en een kick houden. Het is vergelijkbaar met zeilen maar in plaats van op een boot staat het zeil op een kar gemonteerd.  Als er voldoende wind is scheer je over het zand met hoge snelheid. Je hebt je snelheid echter wel volledig zelf onder controle waardoor je dus op je eigen niveau kan rijden.